Urter mot forkjølelse og hoste

 

Før vi ble vant til å bruke hostesaft og paracet brukte vi urter og planteekstrakter som hjelp, hvis vi ble syke. Vi har fått noen gode tips fra Soma News vi vil dele med dere!

 

Kilde: Soma News 0314

 

 

 

 

 

Timian ved luftveisplager

 

Timian har en slimløsende effekt, og virker krampeløsende på den glatte muskulaturen i bronkiene, og tynntarmen. Den hjelper også flimmerhårene i bronkiene, og øker aktiviteten deres. På grunn av det så brukes titiam ofte som et hostemiddel. Man kan lage urtete av timian ved å ta en teskje av urten, og helle over en kopp med kokende vann. For å få ut virkestoffene, la teen trekke i ca 10 minutter før du siler bort urten. Kan søtes med litt honning. 

 

Timiante kan også brukes som gurglemiddel ved sår hals! Flere urtetips finner du her :)

 

Larkisrot

 

Lakrisrot brukes til mer enn den søte lørdagsgodten folk flest kjenner til! Lakrisrot har vært en medisinplante i over 3000 år. Lakrisroten har tradisjonelt sett blitt brukt som slimløsende middel, mot lungesykdommer, og mot astma. I motsetning til de fleste urter er denne søt og god, og det trengs derfor ingen søtning når man lager te av lakrisrota. 

Du kan la en knekt lakrisrot trekke i kokt vann i ca 30 minutter. Da får du et godt gurglevann ved sår hals, oste, eller munnsår. Du kan og koke vanlig te med den. Husk - at om du har leverskaper, høyt blodtrykk elle er gravid, vær forsiktig med høyt inntak av lakris.

© 2019 by Sareptas Hus

Carl Grøndals vei 1, 0871 OSLO

  • Facebook Clean