Soneterapi

 

Hva er soneterapi?

Under utdannelsen på NAN fikk vi også undervisning i soneterapi.

Soneterapi bruker vi der vi finner det henisktsmessig for pasienten.

 

Soneterapiens opprinnelse går sannsynligvis tilbake det gamle Egypt, noe som bevitnes av innskrifter som er funnet i en leges gravkammer i Egypt 2000 år f.Kr.

 

I 1917 utga dr. William H. Fitzegerald (en amerikanske ØNH-lege) en meget interessant bok med tittelen "Sone Therapy, or relieving pain at home". Han beskriver her sin suksess med å lindre smerte ved å bruke forskjellige trykkmetoder på hender og fingre.

Senere startet Eunice Ingham (engelsk sykepleier) å utforske føttene. Hun fant ømme punkter og sammenholdt det med kroppens anatomi. Hun kartla på denne måten soner i forhold til kroppens organer.

 

Kroppen vår opererer alltid som en helhet. De fleste av oss har kjent på tissetrang hvis vi er nervøse, vondt i magen hvis vi gruer oss til noe, eller muskelsmerter i rygg og nakke hvis vi er stressa.
Vi har en hårfin balanse mellom de forskjellig organenene i kroppen, og hvis noe ikke er helt på topp så kjenner vi det godt!

 

Ved å stimulere forskjellige punker under føttene som tilsvarer kroppens organer og deler, kan vi hjelpe kroppen med å ta tak i plagene, og ordne opp selv.

 

Hvem gir soneterapi på Sareptas Hus?
Kirsten Nyseth

© 2019 by Sareptas Hus

Carl Grøndals vei 1, 0871 OSLO

  • Facebook Clean