Naturens medisinskap

 

Det er mye enkelt og naturlig du kan ha i medisinskapet hjemmet. Det kan brukes som alternativer, eller som et tillegg til det du allerede har av medisiner.

 

Her er noen av våre anbefalinger!

Ingefær

 

Mange av oss bruker ingefær i matlaging, men visste du at den kan og brukes som medisinurt?

 

Ingefær har blitt brukt i urtemedisinen i over 2500 år, og er godt dokumentert.

Stoffene ingefær inneholder kan redusere kvalme og betennelser i kroppen. Forskere mener at det primært virker inn mot mage og tarm, men at de også kan virke inn på nervesystemet vårt for å regulere kvalme.

 

Ingefær kan og brukes mot smerter i ledd, (betennelsesdempende) menstruasjonssmerter, kvalme og oppkast, morgenkvalme og svimmelhet. Noen synes og det hjelper mot reisesyke. Ingefær fungerer og som antioksidant, og beskytter levercellene.

Ingefær gir og varme til kroppen vår, og kan dermed virke svettedrivende, og kan hjelpe på blodsirkulasjonen.

 

En god måte å bruke ingefær på er å koke opp varm vann, raspe en liten bit ingefær og ta i vannet, og klemme i litt sitron. Sitronen gjør at smaken ikke blir så veldig sterk. Kan drikkes både varm og kald!

 

Ingefær regnes som trygt å bruke for de aller fleste, men om du er gravid eller går på medisiner kan det vært lurt å kontakte lege først. Se linken til kilden for mer utfyllende retningslinjer.

Vær også forsiktig hvis du har for mye magesyre.

 

Kilde: http://www.nifab.no/faktaark/ingefaer

Kamille

 

Kamille er kanskje en av de mest kjente legeplantene vi har, og har blitt brukt over hele verden i mange tusen år. Her i Norge har avkok eller grøt kokt på kamilleblomsten blitt brukt til vask og omslag på kviser, byller og verkesår. Bruksområdene i dag er mest relatert til mage eller hud.

 

Kamille har mange aktive ingridienser, og forskning har vist at noen av dem kan hemme histaminfrigjøring fra mastcellene. Det betyr at disse stoffene kan virke betennelsesdempende.

 

I urtemedisinen brukes kamillete som en beroligende te, og kan være fin å drikke om kvelden før man legger seg. Kamille brukes og ved fordøyelsesproblemer, og er mild og effektiv - også til barn. Kan brukes mot kolikk og luftsmerter i magen.

 

Kilde: http://www.nifab.no/faktaark/kamille

Grønn te

 

Vi hører stadig vekk om de helsebringende effektene grønn te kan ha for oss. Men vet du hvilke, og hvorfor?

 

Måten grønn te utvinnes på gjør at man ivaretar innholdet av polyfenoler. Det er disse polyfenolene som gjør grønn te spesielt attraktivt til medisinsk bruk.

 

Grønn te kan du innta som drikke, eller som kosttilskudd. Som kosttilskudd vil man få det i mer konsentrerte og effektive doser.

 

I gamle Kina drakk de grønn de for å få en oppkvikkende effekt. Forskning viser at det kan hjelpe for kjønnsvorter, og for dårlig konsentrasjon (ved at de virker oppkvikkende).Man ser og at det kan hjelpe forebyggende for en rekke typer kreft, høye konsentrasjoner av fettstoffer i blodet, og lavt blodtrykk, for å nevne noen.

 

Innholdstoffene ser og ut til å kunne beskytte mot HPV-infeksjoner, samt forhindre betennelser og hevelser, og for å hindre slitasje på ledd.

Ikke minst er grønn te en sterk antioksidant, og vil derfor forsterke kroppens eget forsvar mot effekte av frie radikaler som oppstår fra stress, forurensning, røyking og andre giftstoffer.

 

Husk å kontakt lege før bruk (spesielt av kosttilskudd) om du er gravid, eller er under medisinsk behandling.

Ønsker du anbefalinger på gode tilskudd, kontakt oss.

 

Kilde: http://www.nifab.no/faktaark/groenn_te

© 2019 by Sareptas Hus

Carl Grøndals vei 1, 0871 OSLO

  • Facebook Clean